1Ne nás, Hospodine, ne nás, ale svoje jméno oslav pro své milosrdenství a pro svou věrnost!



Boží láska zjevena v Ježíši Kristu

Uvědomuji si velikost Boží lásky?

Když Albert Einstein v roce 1915 jako 36letý zformoval teorii relativity, měl o ní na Vysoké škole technické ve švýcarském Zürichu zajímavou přednášku. Když jí dokončil, zůstal na vyvýšeném podiu se zavřenýma očima nehybně stát. V aule zavládlo naprosté ticho, tato situace trvala několik dlouhých minut.

Všichni s napětím čekali, co ke svým slovům a svému objevu tento fenomenální fyzik přidá. Až konečně Albert zvednul hlavu, otevřel oči a na jeho unavené tváři se objevil úsměv. Řekl: “Nad námi je úžasná síla, tak strašná, že ji žádný lidský rozum nemůže pochopit. V jednom okamžiku by mohla zničit celý nám známý svět.” Vzápětí dodal: “To není vše. Nad touto strašnou ničící silou je něco ještě silnějšího. Víte, co je to? Je to Boží láska. Celý vesmír, celý svět visí na této jakoby neviditelné nitce. A já sám – dodal fyzik – nemůžu udělat nic jiného, než se této Lásce poklonit.” Uprostřed auly plné lidí Albert Einstein poklekl.

Uvědomujeme si velikost Boží lásky? Pokud ano, pak udělejme totéž, co udělal Albert Einstein, pokloňme se jí! Bůh se stal člověkem, abych se já mohl stát Božím dítětem.

Systematické čtení z Bible na každý den vydává Scripture Union.